Работодателите са разединени по отношение на въведения зеления сертификат“. Това показват

...
Работодателите са разединени по отношение на въведения зеления сертификат“. Това показват
Коментари Харесай

Работодателите разединени за мярката със зеления сертификат

Работодателите са разединени във връзка с прелюдия „ зеления сертификат “. Това демонстрират данните от анкетно изследване на Българската търговско-промишлена палата, извършено измежду членовете на палатата, по отношение на нуждата и оценката на предприятията от „ зелен документ “. То е извършено в интервала 25 октомври – 31 октомври 2021 година, като присъединяване в него са взели близо 200 ръководители на предприятия и представители на браншови организации.

По-голям дял от интервюираните показват, че имат позитивно отношение към наложената мярка. 49% от участниците в анкетата показват, че е по-добре да работят, в сравнение с да бъдат затворени. 24% намират за положително въвеждането на „ зелен сертифиакт “, тъй като и чиновниците и потребителите на услуги се усещат по-защитени.

В същото време 1/3 от респондентите намират наложената мярка за форма на ограничение на човешките права на жителите. За над 1/5 от компаниите това е пречка в работния развой, а над ¼ от мениджърите намират „ зеления документ “ за прекален. Наблюдава се усъвършенстване във вижданията на работодателите във връзка с имунизирането, само че към момента сме надалеч от мечтаните равнища. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР